Sporten is iets wat belangrijk is om ervoor te zorgen dat je lichaam gezond blijft. Er zijn dan gelukkig ook een hoop mensen die veel in de sportschool te vinden zijn. Om ervoor te zorgen dat je spieren zich blijven ontwikkelen, is het echter ook van belang om je voeding goed onder controle te houden. Een van de manieren om daarvoor te zorgen, is door extra supplementen in te nemen. Deze supplementen kunnen er namelijk voor zorgen dat jij meer van de juiste stoffen binnenkrijgt.

De hoeveelheid proteïne die je nodig hebt op een dag

Wanneer jij ervoor wilt zorgen dat je lichaam spiermassa blijft creëren, is het van belang dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Hoeveel je precies nodig hebt is afhankelijk van de sport die je doet. Er zijn dan ook berekeningen op basis van de sport die je doet. De hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt, kun je onderverdelen tussen krachtsporters, mensen die niet sporten en duursporters. Wanneer jij niet sport heb je per dag rond de 0,8 gram eiwitten nodig per kilo die je weegt. Dit is wanneer je aan duursport doet 1,3 gram per kilo. Als jij vaak naar de sportschool gaat en voornamelijk traint op kracht, dan is het van belang dat je 1,8 gram eiwitten binnenkrijgt per kilo lichaamsgewicht. Wanneer je ervoor kiest om je eiwitten te verhogen, dan kun je dit doet doen eiwitrijke voeding te eten, maar soms is vegan proteine poeder een betere optie. Zeker wanneer jij aan krachtsport doet kan het anders lastig zijn om aan je eiwitten te komen.

De verschillende soorten proteïne poeder

Het kopen van proteïne poeder is iets wat je op veel plekken kunt doen. Je hebt vandaag de dag een enorm aanbod en kunt online een hoop winkels vinden. Wel is het zo dat de samenstelling van stoffen per poeder erg kan variëren. Niet elke proteïne poeder is even efficiënt. Zo heb je onder andere geconcentreerde, geïsoleerde en hydrolysaten bij eiwitten. Ook heb je vormen van eiwitten die wel compleet zijn en ook die niet compleet zijn. De proteïne poeder is compleet wanneer alle aminozuren in het product zitten. Wanneer jij voor rijst of hennep kiest, krijg je dit bijvoorbeeld niet binnen. Ook is het zo dat bij de eiwitten de percentages van concentratie erg verschillen. Zorg er dus goed voor dat je hier op let bij de producten die je koopt.