Het is natuurlijk lekker om even goed te zweten. Alle gifstoffen uit het lichaam loodsen om vervolgens weer fris verder te gaan. Het is goed om lekker te gaan sporten. Wat gewichten heffen, roeien, hard rennen, joggen of een andere leuke sport. Het zweet komt goed los. Een perfect vervolg is om daarna in de sauna te gaan. Even het zweetproces voortzetten om dan lekker te gaan douchen.

Het afval je lichaam uit

Het belangrijkste bij een sauna nemen is dat alle afval- en gifstoffen het lichaam uitgaan. De bloedvaten worden groter en de gifstoffen kunnen gemakkelijker het lichaam uit gaan. Het is ook zo dat de huid er mooier en gezonder uit komt te zien. De haren worden glanzender en je voelt je beter. Het is allemaal te danken aan het bezoek aan de sauna. Ook is het vaak zo dat spierpijn verlicht wordt en dat de melkzuren in het lichaam sneller verdwijnen door de betere doorbloeding. 

Een sterker immuunsysteem

De sauna kan een goede boost geven aan het immuunsysteem. Onderzoeken laten zien dat het aantal witte bloedcellen na 15 minuten in de sauna al sterk verhoogd. Het helpt dus om een beter immuunsysteem te krijgen. Sporters zien vaak een nog grotere toename van de witte bloedcellen.

Even bijtanken

Het is natuurlijk ook gewoon lekker om na het sporten even bij te tanken. Even een pauze na een harde work-out sessie. Het helpt om de stress te verlagen en om even op te laden. Ook maakt de sauna endorfine aan wat je een gevoel van geluk geeft en euforie. Drink ook veel water na het saunabezoek. Het is zo wie zo prettig na het sporten.

Een sauna in huis?

Het is natuurlijk fijn om de sauna in te gaan. Je bent echter wel afhankelijk van de plek waar je terecht kunt. Het is daarom goed om eens na te denken om een sauna in huis te nemen. Een sauna in huis heeft veel voordelen te bieden. Op deze website kun je een aantal modellen zien die mogelijk in je woning passen. Het is fijn om op ieder gewenst moment even de sauna in te kunnen gaan. We weten zeker dat je er ook volop van geniet als je er eentje hebt. Even een rondje hardlopen terwijl de sauna opwarmt. Daarna even lekker een sessie in de sauna om vervolgens bij te komen op de bank met een lekker glas water.