Padel groeit heel hard! Door heel Nederland worden er steeds meer padelbanen uit de grond gestampt. Padel is een sport met flitsende rally’s en hele spectaculaire punten. Daarnaast is padel super toegankelijk en merk je dat je heel snel beter wordt. Wil jij nou de nieuwe padelkampioen worden? Hieronder staan 3 tips die jou daarbij kunnen helpen!  

Tip 1: Speel regelmatig

Of je nou al eerder een balsport of racketsport hebt gedaan of niet, op de padelbaan merk je dat je al snel en gemakkelijk een rally kunt spelen met je tegenstander. De sport is namelijk heel toegankelijk en geschikt voor alle niveaus. Wil je ergens beter in worden, dan moet je altijd veel oefenen. Door te spelen met enige regelmaat zorg je ervoor dat je deze sport snel onder de knie krijgt! Padel wordt vaak in de buitenlucht gespeeld, maar in de winter laat het weer dit niet altijd toe. Gelukkig komt de zomer eraan waardoor je de hele zomer lekker buiten kunt padellen! Opzoek naar een plek voor een potje padel in Den Bosch? The Padellers heeft daar in de buurt kortgeleden een padelclub geopend met maar liefst zes outdoor padelbanen. Ook kun je terrecht in Amsterdam voor padelbanen. Neem bijvoorbeeld een kijkje voor padel in Amsterdam-zuid in het Amstelpark.

Tip 2: Neem padelles

Je kunt natuurlijk zelf veel oefenen om ergens beter in te worden, maar door dit te combineren met een paar padellessen merk je dat je nóg sneller beter wordt. Bij bepaalde slagen duurt het even voordat je ze onder de knie hebt. Er zijn namelijk een aantal moeilijk, typische padelslagen waarbij het handig is om van een trainer te horen hoe je deze moet slaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bandeja, een vibora of de bajada.  Een lesje kan hier als snel goed bij helpen! Zeker als jij de nieuwe padelkampioen wilt worden! 😉  

Tip 3: Speel padelcompetitie

Wanneer je veel hebt geoefend, wil je jouw kwaliteiten natuurlijk toepassen in de praktijk. Een echte wedstrijd is altijd anders dan gewoon een potje padellen voor de lol. Als je écht wil winnen komt er namelijk wat extra druk bij kijken. Hier kun je alleen mee leren omgaan door het gewoon vaak te doen! Door competitie te spelen, speel je wekelijks wedstrijden tegen andere clubs. Er worden per jaar maar liefst vier verschillende competities aangeboden. Een gemakkelijke manier om regelmatig wedstrijden te spelen dus!