Ga je net beginnen met krachttraining of ben je al een tijdje bezig? Deze tips gelden voor elke sporter die krachtraining doet.

Neem veel rust

Krachttraining is een van de soorten sport waarmee je je lichaam het meeste uitdaging. Maar om de grenzen op te kunnen zoeken moet je ook in staat zijn om ze te bewaken wanneer dat nodig is. Dit is alleen niet altijd even makkelijk. Als je heel gedreven bent ga je namelijk al snel over je grens en in het geval van krachttraining is dit absoluut niet verstandig omdat de kans groot is dat je spieren aan het belasten bent. Om hiervan beter te worden heeft je lichaam een hoop goed te maken. Het voorkomen van spierbelasting is eigenlijk heel simpel. Rust nemen is daarvoor het beste medicijn. Dat voelt weliswaar tegendraads omdat rust pakken minder sporten betekent, maar in veel gevallen kan het gewoon niet anders. Je moet het zo zien, een hersteld lichaam kan weer echt aan de slag gaan.

Spierherstel

Bij het opbouwen van krachtraining zul je gaan moeten letten op de beste manier om je spieren te laten herstellen. Dit kan grotendeels bewerkstelligt worden door voedselinname. Het ligt heel erg aan hoeveel je traint wat er nodig is om jouw spieren zo goed mogelijk uit de verf te laten komen maar over het algemeen is het goed om te beginnen met het meer eten van eiwitten. Daarnaast kan je ook  creatine monohydraat kopen, of eaa amino. Hiermee kan je gericht aan krachtraining doen omdat het helpt met de energie van je spieren. Omdat de spieren worden geholpen is het mogelijk om betere trainingen te hebben zonder dat je spieren daarvan een enorme klap oplopen.

Coaching

Als je echt wilt investeren in krachttraining, is coaching de beste manier om resultaat te boeken. Een coach heeft in veel gevallen veel ervaring met het begeleiden van verschillende soorten sporters. Dus of je nou een beginnend of ervaren sporter bent, met een doel voor ogen is het altijd verstandig om een coach te vragen om naast je staan in een deel van het proces.

Doelstelling

En dan meteen ook het laatste punt. In het geval van krachttraining is een doel vaak de grootste motivator. Bepaal van te voren een doelstelling die niet te groot is, maar ook niet te klein. Het moet een gouden middenweg zijn tussen wat een droom is, en wat eigenlijk al realiteit is. Stel je voor je zegt, ik wil zoveel kilo kunnen bankdrukken terwijl je er op dat moment net onder zit, dan heeft het weinig zin.