De laatste tijd hoor je dat steeds meer mensen kiezen voor vechtsporten. Tegenwoordig zijn Martial Arts dan ook overal te beoefenen, zo ook wanneer je op zoek bent naar een vechtsportschool in Den Haag of Rotterdam. Misschien ken je MMA (Mixed Martial Arts) van de UFC, of heb je wel eens gehoord van BJJ (Brazilian Jiu Jitsu)? Door middel van grepen en technieken, probeer je je tegenstander zo snel mogelijk te laten ‘aftikken’. De meest bekende vechtsporten zijn:

  • Kickboksen/Thaiboksen
  • Boksen
  • MMA
  • BJJ
  • Judo
  • Karate

Bij iedere vechtsport heb je andere spullen nodig. Zo heb je voor karate, judo en BJJ een pak nodig om in te trainen. Dit wordt een ‘gi’ genoemd. Er is ook sprake van een gradatiesysteem. Dat betekent dat het niveau van de leerlingen te zien is aan de kleur van de band.

Belangrijke informatie voordat je begint

Denk je er al lange tijd aan om aan vechtsporten te beginnen? Veel gyms kiezen ervoor meerdere sporten aan te bieden. Zo kan je een vechtsport ook combineren met fitness in Loosduinen. Door aan je conditie, spiermassa en techniek te werken, haal je het beste uit je training en je lichaam. Belangrijk om te weten voordat je begint, is welke spullen je nodig hebt. Veel gyms geven de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen. Zo kan je eerst zelf kijken of de sport iets voor je is. In de meeste gevallen zijn er spullen die je kunt lenen, bijvoorbeeld bokshandschoenen of scheenbeschermers.

Wat moet je meenemen?

Voor een eerste vechtsport les wil je natuurlijk zo voorbereid mogelijk zijn. Een eerste les is altijd spannend, en misschien juist omdat het om een vechtsport gaat. Ten eerste is het belangrijk om goed te drinken. Een kickboksles of MMA les is een flinke work-out, waardoor je goed gehydrateerd moet blijven. Neem dus altijd een drinkfles en eventueel een handdoek mee. Als beginner zal je een vechtsport rustig opbouwen, waardoor je niet bang hoeft te zijn een blauw oog op te lopen. Desalniettemin is het verstandig om alvast een bitje aan te schaffen. Vooral met kickboksen, boksen en MMA is het van belang om je tanden en mond goed te beschermen. Op deze manier loop je niet het risico om een tand door je lip te krijgen. Ten slotte wil je je natuurlijk vrij kunnen bewegen tijdens het sporten. Net als wanneer je naar fitness in Loosduinen gaat, zal een normale sportoutfit prima zijn voor een eerste keer. Met deze tips ben je voorbereid om die eerste stap te zetten om een vechtsport te leren.