Veel sporters zullen het herkennen, je beweegt verkeerd. Je weet alleen niet hoe. Op een gegeven moment merk je pijnlijke klachten in je nek of rug waarbij je geen idee hebt hoe je eraan komt, misschien sport je verkeerd of zit je niet goed. Hoe kom je toch van die rugpijn af? Wekenlang naar de fysio heeft ook niet geholpen. Er is een oplossing.

Chiropractie

Chiropractie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten rond 1900. Het woord is afgeleid van het Griekse Geir, wat ‘hand’ betekent. Of terwijl, behandelen met de handen. Chiropractie is een geneeswijze die door middel van een gedoseerde mechanische impuls communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom opheft. Er zijn verschillende klinische studies naar behandelwijzen binnen chiropractie, met wisselende resultaten. Het heeft een zeer effectieve werking voor voornamelijk rug- en nekklachten. Er zijn momenteel zo’n 250 geregistreerde chiropractoren in Nederland.

Wat doet een Chiropractor precies?

De chiropractor kijkt naar functioneren van het gehele bewegingsapparaat. Bijvoorbeeld: een klacht aan de nek heeft niet altijd alleen te maken met de nek, het kan ook te maken hebben met de rug of de heup. De oorzaken worden allemaal nog niet uitgesloten. Na een uitvoerig onderzoek zal de chiropractor een behandeling op maat met jou bespreken.

Een typische behandeling van een chiropractor bestaat uit manipulaties en mobilisaties van gewrichten, spiertechnieken, oefeningen en adviezen over houding en beweging.

Pijnloos

Er zijn natuurlijk verschillende behandelmethodes onder de chiropractie, maar al deze behandelingen zijn geheel pijnloos. Lasers hebben inmiddels de scalpels vervangen tijdens een operatie, geavanceerde technologie maakt het nu teven mogelijk om een pijnloze chiropractie correctie uit te voeren. Bij chiropractie Hilversum is er ruimte voor jong en oud. De chiropractoren zijn opgeleid aan een universitaire opleiding, voornamelijk in Engeland.

De opleiding verschilt niet veel van geneeskunde, echter is er meer focus op anatomie, neurologie en radiologie. Een chiropractor wordt dusdanig opgeleid om zelfstandig diagnose te kunnen en mogen stellen.

Ervaar jij dus veel hoofdpijn dat voortvloeit vanuit nekklachten, dan is de chiropractor zeker een aanrader. Het zou eventueel kunnen zijn dat je nekklachten weer zijn ontstaan door je rugklachten. Hier hoef je dus niet voor naar aparte medische verzorgers. Hier heb je het allemaal in één.

Ik heb er veel aan gehad toen ik na drie behandelingen weer helemaal was hersteld en weer vrijuit kon sporten. Mijn rug heeft nog nooit zo relaxed aangevoeld en die klachten komen ook zeker niet meer terug, met de oefeningen die ik heb meegekregen.