Fitness en een gezonde lifestyle is helemaal in en hierbij horen goede sportscholen. We zien ze dan ook als paddenstoelen uit de grond schieten. Waar we natuurlijk de opmars van grote sportscholen zien als, Fit for Free & Basic Fit die tevens prijsvechters zijn, zien we ook steeds meer privé sportscholen. Hierbij gaat het niet zozeer om de prijs, maar om de kwaliteit. Natuurlijk om de kwaliteit omtrent de fitnessapparaten, groepslessen en dergelijk, maar ook zeker om de processen binnen de sportschool. Wist je bijvoorbeeld dat steeds meer consumenten waarde hechten aan certificeringen? Wist je dat de overheid in mei de nieuwe privacywetgeving gaat introduceren en daarmee de werkwijze omtrent persoonsgegevens nog strikter worden?

Certificeringen van fitnessapparaten

Fitnessapparaten in Nederland zijn relatief duur en daarom importeren veel fitnesscholen de apparaten rechtstreeks uit de fabriek uit bijvoorbeeld China. Wil je fitnessapparaten van buiten de EU importeren? Let er dan goed op of zij beschikken over de CE keurmerk? Dit is een keurmerk die aantoont dat een product volgens de EU-richtlijnen gemaakt is en voldoen aan alle opgestelde criteria. Twijfel je nou of je apparaten koopt met een dergelijk certificaat? Neem dan even contact op met BSI Group Nederland, zij kunnen je alles vertellen over de certificering.

Ook op het gebied van kwaliteitsmanagement kan BSI Group je adviseren en keuren.

Interne processen

Wat daarnaast ook erg belangrijk is, is dat je vanaf het begin je interne processen goed geregeld hebt. Je krijgt te maken met persoons- en financiële gegevens van je eigen bedrijf, maar ook van de klanten die bij je sporten. Hier hangen strikte regels aan vast om deze gegevens te beschermen. Ook verstandig om de nieuwe regels omtrent de privacywetgeving op de voet te volgen en te analyseren wat de gevolgen hiervan voor jou betekenen! Om aan te tonen dat jouw processen op een correcte manier zijn ingericht kan je een traject aangaan om de ISO 27001 norm te bemachtigen. Dit is een traject waarbij je gehele bedrijfsvoering nauwkeurig wordt doorlopen. Hiermee zorg je ervoor dat je processen zo efficiënt en veilig zijn ingericht als mogelijk.

Zorg er dus voor dat je dergelijke zaken goed geregeld hebt!