Heb je dan eindelijk de moedige keuze gemaakt om te gaan sporten maar heb je nog geen sportkleding? In dit artikel geven we je wat extra tips om de leukste sportkleding te kopen. Want wanneer je dan net die stap hebt gezet om te gaan sporten, is het natuurlijk ook fijn om er een beetje leuk uit te zien!

Buiten- of binnensport

Kleed je aan, aan de locatie waar je sport en wat voor weer het is. Sport je binnen? Ga dan voor een shirt of een tanktop. Dit kan natuurlijk voor alle seizoenen. Sport je buiten? Koop dan vooral voor elk seizoen een outfit. Een korte broek, een lange broek, een dikke broek, een shirt, een shirt met lange mouwen en een trui.

Regel

Wanneer je dus buitensport moet je je altijd 5 graden warmer aankleden dan het daadwerkelijk is. Dus wanneer het 12 graden is, kleed je aan alsof het 17 graden is. Die eerste minuten zullen koud zijn, maar door de intensiviteit krijg je het warmer en zal je die kou al snel niet meer voelen.

Budgettoppers

Er zijn tegenwoordig steeds meer grote winkels die veel leuke kleding verkopen om in te sporten. Dus wanneer je niet gelijk een broek van 40 euro wil kopen, kijk eens bij website als H&M, Boohoo of ASOS. Zij hebben veel leuke sportkleding voor een lagere prijs en als je dan echt vaak gaat sporten kun je altijd nog die nieuwe broeken van Nike aanschaffen.

Overige tips bij het kopen van sportkleding

 

  • Het is belangrijk dat je sportkleding koopt die lekker zit. De meeste kopen juist sportkleding omdat ze het mooi vinden. Dit is een grote fout! Sportkleding moet prettig en fijn zitten. Dit betekent dat de kleding niet moet knellen of schuren.
  • Goede schoenen is het belangrijkste kledingstuk.
  • Koop kleding met een ademde functie. Dit zorgt ervoor dat je goed kan zweten.
  • Koop geen kleding die van katoen zijn. Katoen neemt zweet op waardoor je er niet van af komt.
  • Zorg voor goede sokken.

Blogs

Er zijn vele blogs over sporten waar je veel informatie uit kunt halen en waar ze vaak ook de leukste kleding dragen. Kijk eens op deze vrouwenblog bijvoorbeeld. Ook leuk om eens voor andere dingen te kijken zijn Modetopper en deze website met alles over vrouwen. Als je nog wat extra struggles hebt voor het vinden van de gepaste kleding voor elke situatie.