Zie jij er tegenop om na een tijd op de bank te hebben gezeten weer de gym in te duiken? Of heb je naar aanleiding van die paar extra’s kilo’s besloten om voor het eerst een abonnement af te sluiten bij een plaatselijke sportschool? Laat je niet ontmoedigen door de afgetrainde figuren in de sportschool of door twijfel over je outfit. Met deze sport essentials ben jij perfect voorbereid op jouw eerste sportschoolbezoekje. Een goed begin is immers het halve werk! 

Ademende, stretchy sportkleding

Ten eerste heb je een goede outfit nodig. Het is aan te raden om voor kwalitatieve sportkleding te kiezen. Goede sportkleding is gemaakt van ademend, stretchy materiaal dat lekker meebeweegt met je lichaam. Maak niet de fout om te kiezen voor een loszittende, dagelijkse top. Dit zit misschien lekker, maar het materiaal is niet ontworpen voor intensieve activiteiten en zal snel uitrekken, kapot gaan of onfris gaan ruiken.

Motiveer jezelf met een trendy outfit

Sportkleding is niet alleen functioneel, maar kan je ook motiveren. In een toffe outfit voel jij je zelfverzekerd en dit verlaagd de drempel om te gaan sporten. Sterker nog, als je denkt aan de flitsende outfit die je in de kast hebt liggen, krijg je ineens zin om na je werk nog de sportschool in te gaan. Kies voor een look waar jij je fijn bij voelt. Als vrouw heb je keuze uit leggings en sportbroeken. Ga bijvoorbeeld voor een klassiek model dat het altijd goed doet. Als man kun je kiezen uit verscheidene, comfortabele joggingsbroeken. Maak een leuke kleurcombinatie met de juiste top of ga voor een stoere all black outfit. Schaf ook direct een comfortabel sportvest aan, zodat je niet te snel afkoelt na je training. 

Accessoires

Nu je je sportkleding compleet hebt, kun je gaan nadenken over accessoires. Een handdoek is verplicht in de sportschool, dus vergeet deze niet in je sporttas te stoppen. Mocht je nog geen geschikte sporttas hebben, dan kan deze ook meteen op je lijstje. Verder mag een drinkfles niet missen tussen jouw training gear. Tijdens het sporten verlies je veel vocht, zorg daarom dat je dit weer aanvult. Door gedurende jouw training regelmatig een slok water te nemen, voorkom je dat jouw prestaties achteruit gaan door uitdroging.