Bijna iedereen heeft wel wat lichaamsbeweging op een dag. Het is erg belangrijk om elke dag minimaal een uur aan beweging te hebben. Zo houd je je lichaam gezond en blijf je mooi in evenwicht. Maar het kan soms best lastig zijn om erachter te komen wat voor jou de beste manier van bewegen is. Dit kan bijvoorbeeld echt een teamsport zijn zoals voetbal of hockey. Of misschien sport je liever op jezelf en houd je meer van fitness of yoga. Tegenwoordig hebben veel sportscholen verschillende groepslessen die je kan uitproberen. Van fietsen tot yoga tot Zumba, het kan allemaal.

Rustige sport

Het kan zijn dat jij niet per se wil sporten om veel calorie├źn te verbranden maar dat je gewoon lekker even nergens aan wilt denken. Dan is yoga de perfecte sport voor jou! Met yoga ben je heel bewust bezig met je lichaam en leer je je gedachten even op nul te zetten. Yoga is erg goed voor gestreste mensen en zo kan je elke dag weer even tot rust komen na een drukke werk dag. Je kan je aansluiten bij een echte yoga vereniging, bijvoorbeeld Yoga Zaandam. Maar je kan je ook aansluiten bij een sportschool en op die manier af en toe aan yoga te doen, en af en toe lekker te fitnessen. Naast de heerlijke ontspanning die je van yoga zult krijgen zal je er ook kracht en energie uit kunnen halen.

Bootcamp

Misschien ben jij niet echt van de zweverige yoga maar ga je liever lekker zweten. Dan is een bootcamp training echt iets voor jou! Tijdens een bootcamp train je bijna elke spiergroep in je lichaam. Daarom ervaren de meeste mensen het als een zware training. Na deze bootcamp zal je je erg goed voelen en de volgende dag ga je waarschijnlijk kapot van de spierpijn. Maar uit eindelijk was het het echt wel waard. Want je hebt in 1 uur tijd al je spieren goed getraind en ook nog is veel calorie├źn verbrand! Wie wil dat nou niet? De bootcamp is wel echt bedoeld voor doorzetters, want opgeven tijdens de training zit er niet in.

Teamsport

En dan als laatste kan je natuurlijk ook gewoon aan een teamsport mee doen. Kijk goed waar jouw interesses liggen en kies zo voor een teamsport dat helemaal bij jou past. Vaak heb je met een teamsport meerdere trainingen in de week en dan op zaterdag nog een wedstrijd. Zo kom je aan voldoende lichaamsbeweging en het is ook nog is gezellig!