Een sportruimte hoort functioneel, onderhoudsvriendelijk en veilig te zijn. De vloer van de sportruimte heeft daarin een groot aandeel. Een sportvloer moet tegen een stootje kunnen, lang meegaan, makkelijk schoon te houden zijn en de vloer moet er ook nog eens aantrekkelijk uitzien. Om die reden is het belangrijk om een vloer uit te kiezen die het best past bij de stijl past van de sportruimte. Een gietvloer biedt verschillende mogelijkheden om zich aan deze vereisten te voldoen. Gietvloeren geven een frisse uitstraling en zijn een hygiënische optie. Een gietvloer is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Een gietvloer heeft geen naden of voegen en is egaal van structuur. Omdat de vloer een egale structuur heeft en de vloer waterbestendig is, kan de vloer makkelijk schoongehouden worden. Omdat er in een sportruimte veel mensen actief bezig zijn is het van belang dat de vloer daar ook tegen kan. Bij een gietvloer hoef je je daar geen zorgen om te maken. Een gietvloer is enorm stevig en is slijtagebestendig.  

Epoxy of Polyurethaan gietvloer 

Er zijn verschillende soorten gietvloeren met elk zijn specificaties. De gietvloeren die worden gebruikt voor sportruimtes bestaan voornamelijk uit epoxy of polyurethaan. Polyurethaan wordt omschreven als een comfortabele vloer. De structuur biedt een lichte vering waardoor het flexibele basis is om op te kunnen sporten. Epoxy is daarentegen veel harder van structuur en kan daarom veel beter tegen slijtage en zware sportapparaten. Epoxy is ook wel meer geschikt voor een fitnessruimte en polyurethaan voor een gymzaal. 

Het aanleggen van een gietvloer 

Gietvloer vloeren worden gelegd aan de hand van een stappenplan. De ondervloer zal vooraf geïnspecteerd worden op enige ongelijkheden. Het is van belang dat de ondervloer egaal is voor een goed en mooi eindresultaat. Als de ondergrond voldoet aan deze eisen zal er een primer aangebracht worden. De primer heeft als functie dat de gietvloer en de ondervloer goed kunnen hechten aan elkaar. Vervolgens wordt er een schraaplaag aangebracht. Deze schraaplaag zorgt ervoor dat alle oneffenheden verdwijnen en dat de gietvloer zo egaal mogelijk wordt. Uiteindelijk kan de gietvloer worden aangebracht. Deze laag heeft het meeste invloed op het uiteindelijke product. Aan de hand van de gewenste uitstraling worden de stijl en de kleur bepaald. Naderhand zal er een topcoating aangebracht worden. Deze coating beschermt de gietvloer en geeft een mooi afgewerkt resultaat.