Als je producten wilt verzenden, moet je er eerst voor zorgen dat je ze goed verpakt. Je wilt natuurlijk niet dat ze beschadigd raken tijdens het transport. Zorg ervoor dat je de juiste materialen gebruikt om ze in te pakken. Zo zorg je ervoor dat producten in goede staat bij de klant terecht komen. Bovendien zorg je er op deze manier voor dat je als bedrijf het aantal producten dat teruggestuurd wordt flink vermindert. Dit bespaart erg veel kosten. Dit is dan ook precies de reden waarom steeds meer bedrijven gebruik maken van verzendzakken en verzenddozen. In deze blog bespreken we zeer belangrijke eigenschappen van deze verpakkingsmaterialen. 

Verzendzakken zijn water- en vuilafstotend

Als je iets wilt versturen, heb je verschillende soorten verpakkingsmaterialen tot je beschikking. Een daarvan is de verzendzak. De zak wordt gebruikt om klein materiaal te verpakken en op te sturen. Het voordeel van verzendzakken is dat ze relatief goedkoop zijn en makkelijk in gebruik. Ook kan een verzendzak meerdere keren worden gebruikt. Bovendien zijn verzendzakken water- en vuilafstotend. Dit kan van groot belang zijn wanneer je bijvoorbeeld Cd’s of Dvd’s gaat verzenden. 

De stevigheid van verzenddozen 

Verzenddozen zijn niet meer weg te denken uit het verzendproces. Verzenddozen zijn er in allerlei formaten, gelukkig maar, want elke webshopeigenaar heeft weer te maken andere producten, en dus ook andere formaten. Verzenddozen zijn gemaakt van stevig karton, waardoor producten altijd op een veilige en betrouwbare manier kunnen worden afgeleverd. Je kunt er ook voor kiezen om verzenddozen op te vullen met schuimkorrels of luchtkussenfolie. Hierdoor zorg je helemaal voor optimale bescherming. Het geeft tenslotte een rustgevend gevoel als je weet dat producten in goede staat kunnen worden afgeleverd. Dit zorgt voor tevreden klanten en weinig artikelen die terug worden gezonden. Producten die beschadigd zijn en teruggezonden worden door de klant, kosten bedrijven heel erg veel geld. Dit is simpelweg op te lossen door het gebruik van stevig verpakkingsmateriaal. 

Waar kun je verzendzakken en verzenddozen kopen?

Verzendzakken en verzenddozen zijn er in allerlei verschillende soorten afmetingen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat jouw producten altijd kunnen beschikken over een passende verpakking. Kies bijvoorbeeld voor een waterdichte verzendzak bij de verzending van opladers, en kies voor een grote verzenddoos bij het verzenden van grotere pakketten. Wil je graag een verzendzak of verzenddoos kopen? Zowel verzendzakken als verzenddozen zijn verkrijgbaar bij Verpakking Voordeel. Vaak worden de verpakkingsmaterialen dan al de volgende dag bij jou afgeleverd. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt beginnen met het verpakkingsproces.