Je wilt gezond leven, maar eigenlijk heb je niet zo veel zin om iedere dag sla te eten en naar de sportschool te gaan. Als je gezonder wil leven, kun je het ook iets minder rigoureus aanpakken. Eet je regelmatig gezond en sport je een of twee keer per week, dan ben je ook al een heel eind. En vind je het moeilijk om in je eentje gezond te leven? Dan motiveer je gewoon je vrienden om mee te doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door samen te gaan sporten.

In dit artikel geven we je enkele tips om jouw onsportieve vrienden mee naar de sportschool te krijgen. Zo wordt gezond leven een stuk gemakkelijker én leuker!

Tip 1: daag je vrienden uit

Alle mannen houden wel van een beetje competitie. Als je jouw vrienden echt niet mee naar de sportschool krijgt, kun je ze ook lokken door ze uit te dagen. Kun jij bijvoorbeeld 80 kilo bankdrukken? Daag dan je vrienden eens uit om ook naar de sportschool te komen, zodat ze kunnen zien hoeveel zij kunnen bankdrukken. Voor je het weet, sta je iedere week samen in de sportschool.

Tip 2: doe sportieve mannen dingen die je vrienden leuk vinden

Zijn je vrienden echt geen types die graag naar de sportschool gaan? Doe dan andere sportieve mannen dingen, zoals wandklimmen. Vraag jezelf eens af welke activiteiten jouw vrienden leuk vinden en plan deze sportieve activiteit een keertje in voor de hele vriendengroep. Bevalt de activiteit goed, dan kunnen jullie misschien nog een keer een andere sportieve activiteit ondernemen.

Tip 3: maak er een gewoonte van

In het begin is het even wennen om naar de sportschool te gaan of een andere sportieve activiteit te ondernemen. Ben je het eenmaal gewend om iedere maandag, dinsdag, woensdag of donderdag te sporten, dan denk je er niet eens meer over na. Maak een gewoonte van het sporten met je beste vrienden en het wordt niet alleen gemakkelijker voor hen, maar ook voor jezelf.

Tip 4: stel samen een sportief doel op

Als je een bepaald doel hebt, ga je sneller naar de sportschool. Heb je hetzelfde doel als je vrienden, dan stimuleren jullie elkaar om lekker te blijven sporten. Ga je een keertje niet mee, dan voel je je meteen schuldig. Want wat als je beste vriend jullie doel nu sneller bereikt? Samen strijden voor een doel is bovendien altijd leuker dan alleen.