Wanneer je aan Nederland denkt, is een van de eerste dingen die in je op komt waarschijnlijk: het weer. De buien en dan weer de zon, de ene week kou, de andere week benauwde warmte. Soms is het niet bij te houden en kan de weerapp niets anders beloven dan een vage voorspelling. En de meest gestelde vraag in de ochtend: wat voor weer is het vandaag? In een land zoals Nederland is het soms ontzettend lastig om je kleding aan te passen aan het weer. Voordat je het weet zit je met een korte broek te bibberen op een terras omdat het net flink geregend heeft. Hier een paar tips & tricks om je zo goed mogelijk te kleden voor deze momenten!

Laagjes

Laagjes doen wonderen. Vooral op dagen waar buien kunnen vallen maar de temperatuur hoog is, kan het ontzettend handig zijn en dit komt nu eenmaal vaker voor dan ons lief is. Het hoeven geen zes laagjes te zijn. Maar een hemd onder een blouse kan een groot verschil maken. Wanneer de wolken weg trekken en de zon doorbreekt, kun je altijd je blouse uittrekken. Een t- shirt onder een trui werkt hetzelfde. Wanneer je werkt met kledingvoorschriften, zoals op de meeste kantoren, kun je je hier ook op aanpassen. Een shirt kan ook casual chique zijn namelijk, er zijn genoeg t-shirts met een kraagje, die heel goed onder een trui passen.

De bodywarmer heren

Het vergeten kledingstuk! De bodywarmer valt onder mannen jassen. Eigenlijk ontzettend handig en tegenwoordig weer helemaal hip. Een bodywarmer heren kan je in allerlei soorten en maten kopen. Wanneer je een relatief eenvoudige bodywarmer koopt, valt het te combineren met vrijwel alle kleding. Je kunt het toepassen als nog een extra kleding laag, of meer als jas. Je krijgt het minder snel te warm omdat de armen niet bedekt zijn. Je kan het dragen op een blouse, op een trui en zelfs op een t- shirt. Allemaal afhankelijk van de temperatuur.

Een extra kledingstuk meenemen

Neem een kledingstuk mee op de hand! Dit kan een jas zijn natuurlijk maar ook een goede trui. Wanneer je in de ochtend echt niet weet hoe de dag eruit gaat zien kan je ook een korte broek mee nemen. Natuurlijk is dit niet geschikt voor elke gelegenheid maar niemand kijkt er raar van op. Een van de fijnste moment is wanneer je het koud hebt en toch nog even die extra trui aan kan trekken!