Persoonlijke verzorging, het is een breed begrip maar als het op het lichaam aankomt dan lopen mannen nog erg achter op gebied van persoonlijke verzorging. Daar waar vrouwen hun gezicht bijvoorbeeld bijna dagelijks wassen doe mannen dat voor minder. Het is belangrijk om je lichaam en huid goed te verzorging. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij de verzorging van je huid. Het gebruik van arganolie kan bijvoorbeeld goed helpen. Wanneer je last hebt van puistje is het slim om dit direct aan te pakken. Je wil eczeem behandelen natuurlijk zo snel mogelijk oppakken.

Begin bij de basics

Voor vrouwen is het natuurlijk om het gezicht te reinigen door het gebruik van make-up. Dit is echter even belangrijk voor mannen. We raden je ook aan om je gezicht 's ochtends te wassen met een reiniger of tonic van goede kwaliteit. Dit kan huidveroudering en acne tegengaan. Je kunt er ook voor kiezen om de scrub één of twee keer per week te gebruiken om dode huidcellen te verwijderen. De keurige baarden zorgen ervoor dat we een fijne dag hebben. Dit is tenslotte een van onze eerste contactmomenten van aangezicht tot aangezicht. Daarom is het houden van de baard erg belangrijk. Houd een bepaalde lengte aan om de baard er netjes uit te laten zien. ‘s Ochtends bijvoorbeeld met een trimmer kan dit heel snel gebeuren. Baard moet net als haar gewassen worden, hiervoor zijn er speciale baardshampoos.

Fysieke verzorging

Persoonlijke verzorging heeft natuurlijk niet alleen te maken met je huid maar ook met je lichaam van binnen. Het is belangrijk en gezond om fit te zijn. Dit kan je doen door te sporten, in beweging te zijn etc.! Het is hierbij belangrijk dat je naar de lange termijn kijkt. Fysiek fit worden doe je niet binnen een maand. Hiervoor heb je meerdere maanden nodig, het is daarom slim om een plan voor jezelf te maken. Hoe ga je het doen qua tijd, wat voor sport ga je doen en hoe ga je ervoor zorgen dat je elke dag even in beweging bent. Dit zijn allemaal dingen waar je voor jezelf over na kan denken. Wanneer je een goede conditie hebt zorg je er ook voor dat je bloedsomloop beter is, je hart gezonder blijft en dat je een langer uithoudingsvermogen hebt. In combinatie met gezond eten en de juist mineralen en vitamines zorg je indirect ook weer voor je huid.