Langzaam maar zeker verdwijnen de koude donkere dagen en krijgt ons leven weer een zonnige kleur. De lente komt eraan, ofwel: het buitensport seizoen is weer geopend! Zeg dus maar doei tegen die sportschool krioelend van zweterige uitslovers en omarm populaire buitensporten als bootcamp, wielrennen en hardlopen.

Bootcamp in de openlucht

Bootcampen staat met stip op één als we het hebben over populairste buitensporten. Afgelopen jaren zijn de bootcamp leraren en leraressen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Maak je dus geen zorgen over het vinden van een bootcamp klasje van jouw niveau. Veel bootcamp trainers bieden overigens proeflessen aan, zodat je perfect uit kunt proberen of de leraar, het niveau en de manier van trainen bij jou past. Tijdens een bootcamp staat het trainen van kracht en uithouding in teamverband centraal. Het hele lichaam wordt getraind, waardoor jouw lichaam helemaal summer ready is over een paar maanden!

Ontdek al wielrennend de omgeving

Klim op je fietsje en ga op ontdekking in de omgeving. Uiteraard kun je hiervoor je normale stadsfiets gebruiken, maar voor lange afstanden is een wielrenfiets een stuk comfortabeler. Start de zondagochtend al wielrennend met je partner, beste vriendin of broer en maak een tussenstop in een knus fietscafé of zonnig terras. Heb je interesse in wielrennen, maar weet je niet welke wielrenfiets en fietsaccessoires bij jou passen? Trivio zorgt ervoor dat jij je fietstochten kunt maken met fietsonderdelen, accessoires en componenten die passen bij jouw fiets. Bezoek een Trivio dealer in de buurt voor optimaal fietsplezier!

Hardloopschoenen aan en gaan!

De meest eenvoudige manier van sporten in de buitenlucht is hardlopend. Je zit niet vast aan bepaalde dagen of tijden: je bepaalt helemaal zelf wanneer je de hardloopschoenen aantrekt en een frisse neus gaat halen. Zorg dat je een goed paar hardloopschoenen hebt zodat je knieën, enkels en schenen zo min mogelijk belast worden. We raden aan om hiervoor langs te gaan bij een sportwinkel gespecialiseerd in hardloopschoenen zoals de Runnersworld of Run2Day. Ook het dragen van de juiste sokken tijdens het hardlopen moet niet worden onderschat. Wil je je hardloopprestaties nauwkeurig bijhouden en je vrienden volgen? Download dan de Strava app. Zo blijf je gemotiveerd voor, tijdens en na het hardlopen!