Bij krachttraining denken we al snel aan dat ene hoekje in de sportschool waar alle mannen bezig zijn met zware gewichten. Wist je dat krachttraining eigenlijk helemaal niet alleen voor mannen is? Ook voor vrouwen kan het enorm helpen om bepaalde fitnessdoelen te bereiken. Wil je bijvoorbeeld afvallen? Of is fitter worden jouw doel? Krachttraining voor vrouwen is in beide gevallen een goede optie. Dus trek je sportkleren aan en dan gaan we beginnen.

Strakke billen

Droom jij altijd al van een mooi rond achterwerk? De squat is een goede oefening om ronde billen te krijgen, maar dit wist je waarschijnlijk al. Er zijn nog veel meer oefeningen die je billen strakker kunnen maken. Neem bijvoorbeeld de ‘Barbell Hip Bridge’. Leg je schouders op de rand van een bankje. Trek je knieën op en plaats je voeten uit elkaar. Leg vervolgens een barbell op je heup, dit is een stang met gewichten eraan, en houdt deze stevig vast. Beweeg je heup in de richting van de grond en daarna omhoog. Krachttraining voor vrouwen is erg effectief als je je billen wilt trainen.

krachttraining voor vrouwen

Gespierde benen

Er zijn diverse oefeningen die je kunt doen om je benen te trainen. Je kunt dit met gewichten doen, maar ook zonder.

  • Leg Lunges: Deze oefeningen is eigenlijk heel simpel en kun je met en zonder gewichten doen. Maak een grote stap naar voren en zak door je knieën tot een hoek van ongeveer 90 graden. Houd bijvoorbeeld in beide handen een dumbbell.
  • Leg Press: In elke sportschool kan je dit apparaat wel vinden: de Leg Press. Je gaat zitten en drukt een bepaald gewicht met je benen weg.
  • Squats: En daar hebben we ze weer hoor; de squats. Squatten is niet alleen goed voor je bilspieren, maar ook voor je benen is het erg effectief.

We gaan voor de sixpack

Je hoeft natuurlijk niet echt te gaan voor de sixpack, maar wij vrouwen zijn toch vaak een beetje onzeker over onze buik. Dit hoeft helemaal niet, maar als jij toch graag je buik wilt trainen dan kun je bijvoorbeeld de ‘Hanging Leg Raise’ doen. Dit is een oefening waarmee je het grootste gedeelte van je buikspieren traint. De focus ligt op je onderste buikspieren. Je voert deze oefening hangend uit. Je trekt vervolgens je benen omhoog richting je borst. Dit moet je doen zonder dat je begint te schommelen. Deze oefening is nog best wel lastig, maak je dus geen zorgen als het niet in één keer lukt. Oefening baart kunst.