Soms heeft je lichaam gewoon wat hulp nodig. Je doet (natuurlijk) al je best om goed, gezond en gevarieerd te eten, maar soms is dat dus gewoon even niet genoeg. Een capsule met een multivitamine kan in sommige gevallen een uitkomst zijn. Je kunt deze multivitamine gewoon online bestellen en gaan gebruiken. Het is natuurlijk altijd verstandig om de bijsluiter te lezen en bij twijfel even contact op te nemen met je behandelend arts. Grote kans dat hij of zij zegt dat het geen probleem is om deze multivitamine te gaan gebruiken.

Is één soort multivitamine goed voor iedereen?

Er is natuurlijk nogal wat verschil tussen mensen. Leeftijd, geslacht en klachten om maar even wat te noemen. Een multivitamine geschikt voor kinderen ga je niet slikken wanneer je als vrouw in de overgang zit. En andersom natuurlijk ook. Want iedere fase in je leven vereist weer andere vitaminen en mineralen. Zorg dus dat je je goed (online) laat informeren over de voor jou geschikte multivitamine. Zo voorkom je dat je van een bepaalde vitamine teveel en van een andere vitamine te weinig binnen krijgt. Het kan zelfs verstandig zijn om even te laten prikken op de aanwezige vitaminen in je bloed. Zo weet je zeker dat je de juiste dosis gaat slikken.

De basis blijft gezond eten en leven

In principe zou niemand, bij gezond eten en leven, extra aanvulling op het gebied van vitamines nodig hebben. Maar helaas is dat een utopie. Je wilt immers best gezond eten en leven, maar soms schiet het er bij in. Of ben je al niet gezond om mee te beginnen. Vitaminen kunnen dan ondersteuning bieden. Zij zullen echter nooit de voedingsmiddelen kunnen vervangen die je ook nodig hebt. En wat denk je van de zon? Dat is de basis van veel van onze vitamine C voorraad. Regelmatig naar buiten gaan levert dus, behalve een frisse neus, nog meer gezondheidsvoordelen voor je op.
Multivitamine

Soms worden vitaminen voorgeschreven door een arts

Bijvoorbeeld vitamine B12. Vooral mensen met (chronische) darmklachten en vegetariërs lijken deze vitamine zelf te weinig te produceren. Maar ook vitamine D, magnesium en calcium zijn vaak boosdoeners bij aanhoudende klachten. Twijfel je of het verstandig is om een multivitamine te gaan slikken? Laat je dan goed informeren door je arts of verpleegkundige. Hij of zij weet precies welke aanvullingen in jouw geval van belang zijn. En heb je groen licht? Dan ga je natuurlijk direct online om te bestellen!