Ben jij meer een type voor het slaan tegen een bokszak of sta je liever met gewichten in de gym? Het kan natuurlijk beide, maar kickboksen heeft vele verschillende voordelen, waaronder het op een goede manier om te gaan met je lichaam, je balans en je kracht. Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht gegeven aan krachttraining, conditietraining en het correct gebruiken van je lichaam. Wanneer je op een goede manier, met respect, je lichaam gebruikt heb je minder tot geen last van blessures. Lees snel verder en kom erachter wat de voordelen zijn van kickboksen.

Je kunt thuis trainen

Kickboksen kan je gemakkelijk thuis beoefenen, zo kan je met een bokszak en een paar bokshandschoenen al een workout thuis uitvoeren. Je kunt op deze manier je snelheid verbeteren en ook kan je combinaties oefenen. Een voordeel van thuis een sport uitoefenen is dat het veel reistijd kan schelen. Ook kan je de sport uitoefenen wanneer het jou uitkomt, je bent niet afhankelijk van een lesrooster.

Kickboksen is voor iedereen geschikt

Kickboksen is voor iedereen die kan sporten geschikt. Veel mensen die het spannend vinden of net beginnen kiezen er vaak voor om te trainen met een personal trainer of in een small group training. In deze groepslessen wordt het niveau van de kickbokstraining helemaal aangepast aan jouw niveau. Hierdoor kan je op je eigen snelheid de kickboks technieken leren en snel verbetering zien.

Het is een full-body workout

Een ander voordeel van kickboksen is dat het een full-body workout is. Je traint niet alleen je conditie, maar je moet ook andere oefeningen doen zoals sit-ups, push-ups, squats, werken op trapkussen, stootkussens of de bokszak. Door een combinatie van conditie en kracht werk je tijdens een kickboks workout aan je volledige lichaam.

Kickboksen met een bokszak kan een uitlaatklep zijn

Kickboksen kan een uitstekende manier zijn om even alles van je af te zetten. Wanneer je een drukke of stressvolle dag op werk gehad hebt of wanneer je net geen voldoende hebt gehaald voor die belangrijke toets. Kickboksen kan een manier zijn om alle negatieve gevoelens even van je af te slaan. Een uurtje kickboksen kan wonderen doen voor je gesteldheid, je vergeet even je zorgen terwijl je flink aan het sporten bent. Een win-win situatie dus.

Afvallen

Kickboksen is een snelle manier om af te vallen. Als je wil afvallen is het belangrijk dat je meer kcal verbrandt dan dat je binnen krijgt. Kickboksen is een sport waarin je in een training tot wel 800 kcal per uur kunt verbranden. Dit hangt natuurlijk wel af van het gewicht van de persoon en de intensiteit