Altijd het stappenplan volgen

Of er nu geschilderd gaat worden of dat er aan de elektra wordt gesleuteld, het is belangrijk om veilig te werken. En wanneer er veilig gewerkt wordt is de kans op een mooi resultaat het grootst. De moeite nemen om het actieplan op een kladblok op te schrijven vergemakkelijkt het proces, en zo kan er slim worden gewerkt. Extra ritten naar de bouwmarkt kunnen worden vermeden, dankzij het vooraf gemaakte boodschappenbriefje. Dit scheelt tijd en brandstof en dat is natuurlijk prettig. Vooraf een plan maken werkt het meest efficiƫnt, want op deze manier ontstaat er een overzicht van wat er moet gebeuren, en welk gereedschap er nodig is.

 

 

Het juiste gereedschap

Bij het schilderen van een dakgoot hoort natuurlijk een ladder of een stellage, net zoals er bij het verwerken van een trespa plaat schroeven en kit horen. Het is mogelijk om gereedschap zelf te kopen. Maar sommige gereedschappen gebruik je maar twee of drie keer in je leven, en dan is het gemakkelijk om die te kunnen huren. Wanneer er houten delen in of aan de woning worden vervangen voor bijvoorbeeld trespa, dan is het niet verkeerd om een goede zaagtafel te huren. Een trespa plaat laat zich prima met de hand zagen. Maar een keurige rechte zaagsnede krijgt men toch door een cirkelzaag te gebruiken. Werken met een bijvoorbeeld een zaagtafel is niet alleen veiliger maar geeft ook nog eens een keurig resultaat.

 

 

Tips online

Door onervarenheid lijken sommige klussen onmogelijk om aan te beginnen. Het is inderdaad zo, dat niet alles zelf moet worden gedaan. Een gecertificeerd bedrijf voor elektra of gas is beter dan zelf sleutelen. Maar een hele hoop klussen kunnen zelf prima worden uitgevoerd. Online zijn er genoeg instructiefilmpjes te vinden, die iemand goed op weg kunnen helpen. Een paar bronnen raadplegen voor dat er begonnen gaat worden met klussen, is zeker aan te raden.

 

 

Veiligheid voor alles

Bij het zagen van bijvoorbeeld een trespa plaat komt er stof vrij, en er kunnen kleine splintertjes vanaf springen. De juiste gehoorbescherming, samen met een goed stofmasker en een veiligheidsbril zijn een absolute must om elke zaagklus tot een goed einde te kunnen brengen. Oppassen met machines en goed lezen, scheelt veel werk en ongelukken. Het beschermfolie op een trespa plaat laten zitten tot aan de installatie is handig, want er kunnen heel wat beschadigingen optreden tijdens het sjouwen en zagen. Stap voor stap, en rustig werken gaat het snelst. Haastige spoed tijdens klussen in huis dient te worden vermeden om een optimaal resultaat te kunnen behalen.