Sportkleding blijft altijd in ontwikkeling, er komen nieuwe stoffen en patronen. Veelal voor de looks, maar ook zeker op gebied van performance. Wanneer je voor het nieuwe seizoen de beste outfit wilt hebben, waar moet je dan op letten? Wat zijn de trends op het gebied van tenniskleding?

Straatbeeld

In het huidige straatbeeld zie je veel meer sport terugkomen. Zo lopen veel mensen op sneakers, wat van origine een sportschoen is en maken merken zoals Nike en Adidas casual kleding naast hun sportkleding. Alles heeft een overlap met elkaar en zo ook met tenniskleding. Een sportieve polo of een hagelwit rokje zijn geen onbekende looks op straat. Het geeft een retro look met een sportieve twist en lichtelijk kak.

Stoffen

Het type stof wat de tenniskleding bevat is erg belangrijk en soms ook zeer persoonsgebonden. De ene vindt katoen veel fijner en de andere vindt iets elastischere stoffen juist lekkerder om in te spelen. Onlangs zijn er ook t-shirts gemaakt van petflessen, dit ook in het kader van duurzaamheid. Petflessen worden gerecycled om hiervan t-shirts te maken. Van origine is tennis een sport met aanzien en etiquette. Hierdoor zag je jarenlang veel witte kleding op de tennisbaan. Hedendaags vervaagd dit beeld lichtelijk door de trends van kleding met prints en afbeeldingen.

Technieken

De technieken binnen de ontwerperswereld blijft zich dagelijks ontwikkelen. Zo ook op het gebied van tenniskleding. De stiksels worden anders gezet of de zakken worden op een andere manier verwerkt. Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan kleding die kan ademen. Dit om zo min mogelijk warmte vast te houden. Wanneer je hard aan het sporten bent wil je natuurlijk oververhit raken.

Conclusie

Tenniskleding blijft constant in ontwikkeling, de huidige trend is extra luchtige en ademende kleding. Daarnaast blijft tennis een sport met etiquette, waardoor witte shirt, broeken en rokjes de boventoon voeren. Wel wordt dit al meer losgelaten en zijn t-shirt met bedrukkingen ook al vaker te zien.