Je hoort het steeds vaker, mannen die een haartransplantatie laten uitvoeren. Het klinkt misschien als een redelijk flinke ingreep maar voor mannen die vroegtijdig hun haar verliezen en hier erg mee zitten is het zeer goede uitkomst. Heb jij last van dunner wordend haar of heb je al te maken met kaalheid en wil je dat graag anders zien? Misschien is deze ingreep dan ook wel iets voor jou.

Waarom worden mannen kaal?

Voordat we het over de oplossing tegen kaalheid gaan hebben is het misschien ook wel interessant om te weten hoe het komt dat de ene man wel kaal wordt en de ander niet. Als je om je heen kijkt dat is het jee vast wel eens opgevallen dat de ene gezegend is met een flink bos terwijl de ander er maar een paar sprietjes aan over houdt. Komt dit door onze voeding, onze leefstijl, door het drinken van alcohol, of door het gebruik van verkeerde haarproducten? Het antwoord daarop is nee. Deze factoren hebben niks met kaal worden te maken. Sommige mannen worden nu eenmaal (sneller) kaal door erfelijk factoren. Je erft het dus van een familielid al hoeft dit uiteraard niet altijd zo te zijn. Het stofje wat in ieder geval voor haaruitval zorgt is testosteron.

Wat zijn de oplossingen?

Vind jij je kaalheid iets vervelends en stoor je, je er dagelijks aan? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen op dit ‘probleem’ op te lossen. Als eerste kun je, je hoofd helemaal kaal scheren op het moment dat je op sommige plekken kaal bent. Vele mannen met kaalheid vinden het juist ontzettend erg dat ze kaal worden dat deze oplossing dus niet echt een oplossing biedt en dat is begrijpelijk. Een andere tijdelijke oplossing kan het dragen van hoofddeksel zijn zoals een hoed of een pet. Wil je een meer permanente oplossing? Dan kom je al snel uit bij een haartoupet of haartransplantatie.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden er nieuwe haarzakjes in je hoofdhuid geplaatst. Deze haarzakjes komen uit een donorgebied en worden een voor een verplaatst. Door het verplaatsen gaan deze haartjes dus op een andere plek groeien, in dit geval dus je hoofdhuid. Deze transplantatie wordt ook wel uitgevoerd met de FUT-techniek of de FUE-techniek. De FUE-techniek is de meest recente techniek en wordt in steeds meer landen gebruikt omdat deze techniek het mooiste resultaat met zich meebrengt. Deze transplantatie duurt ongeveer 8 uur waarbij er ongeveer 1.800 haartjes worden verplaatst. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het gewenste resultaat wat je als patiënt wenst te krijgen. Deze behandeling kan worden uitgevoerd in Nederland maar steeds meer mannen kiezen er ook voor om een haartransplantatie in Istanbul te laten uitvoeren. De kosten voor deze behandeling zijn daar namelijk aanzienlijk lager dan in Nederland.