Yoga nidra of droomyoga (of zelfs slaapyoga) is een vorm van yoga die tal van voordelen voor onze gezondheid kan opleveren. Een manier om in contact te komen met je innerlijke zelf, yoga nidra is gemakkelijk uit te voeren en heeft alleen een rustige en ondersteunende omgeving nodig. Hier zien we over Yoga Nidra: de voordelen, en hoe je droomyoga kunt beoefenen.

 

Voordelen van yoga nidra

 

Yoga nidra is een vorm van diepe meditatie die we aan ons organisme voorstellen. Het is in wezen een heel bijzondere techniek van meditatie, die ons in het ritme van ons eigen lichaam brengt.

 

Wanneer we yoga nidra uitvoeren, leggen we een directe verbinding met de frequenties van ons organisme. Met de dagelijkse beoefening van yoga nidra is het mogelijk om vele voordelen te bereiken, zoals:

 

– Behandeling van slapeloosheid;

– Hoge drukontlasting;

– Preventie van hart- en vaatziekten;

– Preventie van psychosomatische ziekten;

– Behandeling van multiple sclerose;

– Verlichting van stress en prikkelbaarheid;

– Verhoogde productie van cellen die besmettelijke ziekten bestrijden.

 

In het algemeen is het beoefenen van yoga nidra het reguleren van de geest en het organisme, zodat ze in harmonie werken. Vaak komen ziektes voort uit het gebrek aan controle en ritme van deze afstemming tussen lichaam en geest.

 

Hoe je droomyoga of yoga nidra kunt beoefenen

 

Om te beginnen met het beoefenen van yoga nidra, moet je ervoor zorgen dat je op een rustige plek bent die geen onderbrekingen kent. Kies een kussen of schuim dat onder je hoofd wordt geplaatst.

 

Laat alle spanning los en volg deze stappen:

– Sluit je ogen en maak je los van de buitenwereld;

– Stel een comfort punt in;

– Maak verbinding met je ademhaling;

– Voel de sensaties;

– Begrijp je gedachten;

– Laat de vreugde over je lichaam stromen;

– Begrijp jezelf.

 

Eindig rustig, zonder haast. Sta op als je je op je gemak voelt, loop alleen als je op je gemak bent. Voel de dankbaarheid die ontstaat voor je hele wezen. Herhaal deze praktijk ten minste twee keer per week voor verrassende gunstige resultaten.

 

Algemene richtlijnen over Yoga nidra

 

Het is belangrijk dat geen enkele lopende medische behandeling bewust wordt vervangen door het beoefenen van yoga nidra. Zoek voor een dergelijke houding een arts of zorgverlener voor verdere begeleiding.