Regelmatig bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke gesteldheid. Op deze manier behoud je een gezond gewicht, verminder je de kans op een hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte en voel jij je een stuk gelukkiger. Neem als voorbeeld de runner’s high waar veel sporters het over hebben na een tijdje hardlopen. Genoeg redenen om minstens drie keer per week naar de sportschool te gaan of je hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan voor een run. Maar het is niet altijd mogelijk om naar de sportschool te gaan of de tijd te nemen voor een uitgebreide work-out. Daarom zijn er ook een aantal oefeningen die je thuis kunt doen om fit te blijven.

Maak je spieren eerst warm

Net als in de sportschool is het belangrijk om eerst te beginnen met een warming-up. Door je spieren eerst warm en los te maken voorkom je blessures. Is het mogelijk om vanaf je telefoon video’s te casten naar je televisie? Ga dan op YouTube op zoek naar een aantal video’s voor warming-ups en volg de instructies op. Je zult ook zien dat je voor veel oefeningen een goede ondergrond nodig hebt, daarom is het handig om een matje aan te schaffen. Wanneer je aan de slag gaat met push-ups is dit ook een prettige ondergrond om op te leunen.

Gezond leven tips

Wees creatief en maak het leuk voor jezelf

Er zijn talloze oefeningen die je thuis uit kunt voeren. Denk aan squats, push-ups, dips, yoga, jumping jacks en knieheffen. Blijf gemotiveerd door je oefeningen af te wisselen en maak ook gebruik van de omgeving. Doe je dips op een stoel.  Druk jezelf op door te leunen op de bank in plaats van op de grond. En wanneer de zon volop schijnt, is het natuurlijk wel zo lekker om buiten te gaan sporten. Zo kan je de muur gebruiken om op te leunen tijdens bijvoorbeeld je krachttraining. Ben je op den duur fit genoeg? Geef je dan ook eens op voor een marathon of bootcamp. Wie weet leer je op deze manier ook nog nieuwe sportmaatjes kennen.

Gezond leven tips

Lekker in je vel

Na verloop van tijd zal je merken dat jij je fitter gaat voelen en lekkerder in je vel gaat zitten. Je work-out hoeft overigens geen uren te duren. Tien tot dertig minuten bewegen per dag is vaak al voldoende. Let er wel goed op dat je niet te zwaar eet voordat je flink gaat bewegen. Wat kwark met vruchten of een smoothie is dan het meest ideaal. Je kunt er overigens ook voor kiezen om na het eten met je partner een wandeling te maken op een rustig tempo. Dit helpt je ook om je hoofd leeg te maken na een werkdag. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Online vind je nog genoeg andere gezond leven tips.